Persbericht | 24 nov 2020

Youbahn lanceert nieuw uitzendplatform voor studenten

Rotterdam, 22 oktober 2020 – Uitzendplatform Youbahn heeft een geheel nieuw platform gelanceerd. Youbahn is sinds 2016 een uitzendbureau voor studenten en presenteerde dit voorjaar een geheel nieuwe branding. Op 22 oktober is ook het vernieuwde platform klaar voor gebruik. Met dit vernieuwde platform gaat alles digitaal. Van het invullen van diensten tot het uitbetalen van loon. Zo matcht Youbahn nog sneller studenten en werkgevers, zonder tussenkomst van een intercedent.

Daarmee is Youbahn het enige uitzendplatform in Nederland dat, middels nieuwe technologie en data, studenten helpt om flexibel bij te verdienen waar en wanneer zij willen. Studenten hebben de vrijheid van ‘eigen baas’ zijn, maar de zekerheden van loondienst, zoals garantie op loonuitbetaling en vakantiegeld. Dankzij de flexibiliteit biedt het studenten meer mogelijkheden om bij te verdienen tijdens de coronacrisis. Zo kunnen ze gemakkelijker zoeken naar beschikbaar werk en sneller de overstap maken naar branches waar meer werk is, zoals in callcenters en logistiek.

Flexibiliteit voor werkgevers in coronatijden

Tegelijkertijd biedt het werkgevers de mogelijkheid om flexibel en last-minute hun diensten in te vullen met gemotiveerde studenten uit de randstad. Werkgevers kunnen op deze manier snel schakelen bij onverwachte veranderingen die o.a. de coronacrisis met zich meebrengt. Een student inzetten kan al vanaf 1 uur en als het nodig is, omdat bijvoorbeeld een medewerker zich ziek heeft gemeld, dezelfde dag nog. Youbahn belooft de werkgevers 3000 beschikbare studenten in elke regio waar Youbahn nu actief is: Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Toekomstproof technologie

Directeur Ard Huininga gelooft dat in de uitzendbranche, datatechnologie de toekomst heeft. “Nu het matchen tussen studenten en werkgevers geheel digitaal gaat, biedt het ontzettend veel mogelijkheden voor de toekomst. Door slim gebruiken te maken van de data die door het platform vergaard wordt, kunnen we in de toekomst nog betere matches maken”, aldus Ard. Dagelijks wordt er door een team gewerkt aan de technische doorontwikkeling van het platform. Het doel is om technologie zo goed en functioneel mogelijk in te zetten, zodat zonder intercedenten tot een passende match kan worden gekomen.

Lees meer

Shutterstock 314848460

Persbericht | 08 okt 2020

76% van de studenten werkt door coronacrisis in andere sector

De coronacrisis is van grote invloed op de bijverdiensten van 79% van de studenten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000, in de randstad, ingeschreven studenten bij uitzendplatform Youbahn.

Vrouw in ziekenhuis 1

Persbericht | 20 mrt 2020

Meerderheid studenten bereid bij te springen in zorg en distributie

Een groot deel van de studenten in de randstad is bereid om bij te springen waar nodig ten tijde van de coronacrisis.