Persbericht | 08 okt 2020

76% van de studenten werkt door coronacrisis in andere sector

Rotterdam, 8 oktober 2020 – De coronacrisis is van grote invloed op de bijverdiensten van 79% van de studenten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000, in de randstad, ingeschreven studenten bij uitzendplatform Youbahn. 29% van de studenten verloor, door de coronacrisis, hun baan. Nog eens 26% kon minder uren werken en 45% werd gevraagd om andere werkzaamheden te gaan doen.

Dit leidt tot problemen voor sommige studenten, omdat de lasten voor huur en collegegeld hetzelfde zijn gebleven. Youbahn zoekt samen met de studenten naar een gepaste oplossing en biedt steeds meer werk aan in andere sectoren. Maar liefst 79% van studenten is bereid om in een andere sector te werken, waar meer vraag naar arbeidskrachten is.

Meer werk in zorg, logistiek en callcenters
Normaliter matcht Youbahn in deze periode veel studenten aan werkgevers in de horeca en evenementenbranche. Om aan te sluiten op de veranderende behoeftes van studenten en de markt, biedt Youbahn meer uren in de zorg, logistiek en callcenters aan. Opvallend is dat ruim 76% van de studenten op dit moment werkt in een andere sector dan voor de coronacrisis. Zij hebben geen moeite met het werken in een andere sector dan hun voorkeur. Gemiddeld wil de student 20 uur per week werken naast een studie.


Lees meer

Shutterstock 1743865868

Persbericht | 24 nov 2020

Youbahn lanceert nieuw uitzendplatform voor studenten

Uitzendplatform Youbahn heeft een geheel nieuw platform gelanceerd. Youbahn is sinds 2016 een uitzendbureau voor studenten en presenteerde dit voorjaar een geheel nieuwe branding.

Vrouw in ziekenhuis 1

Persbericht | 20 mrt 2020

Meerderheid studenten bereid bij te springen in zorg en distributie

Een groot deel van de studenten in de randstad is bereid om bij te springen waar nodig ten tijde van de coronacrisis.